четверг, 3 мая 2012 г.

Вправи для проведеня релаксації на уроках інформатики


Вправи для проведеня релаксації на уроках інформатики
Вправи для очей:
ü   Витягти праву руку вперед. Слідкувати очима, не повертаючи голови, за повільним рухом вказівного пальця витягнутої руки вліво і вправо, вгору і вниз. Повторити 4-5 раз.
ü   Швидко поморгати, закрити очі і посидіти спокійно, повільно рахуючи до 5. Повторити 5 разів.
ü   Подивіться на вказівний палець витягнутої руки на рахунок 1-4, потім переведіть погляд вдалину на рахунок 1-6. Повторити 1-2 рази.
ü   В середньому темпі проробити 3-4 кругові рухи очима в праву сторону, стільки ж в ліву сторону. Розслабляючи очні м'язи, подивитись вдалину на рахунок 1 -6. Повторити 1-2 рази.
ü   Міцно зажмурити очі (рахувати до 3), відкрити їх і подивитись вдалину (рахувати до 5). Повторити 4-5 разів.
ü   Повільно перевести погляд вгору - вниз, потім навпаки. Повторити 3 рази.
ü   Уявіть перед собою велосипедне колесо, помітьте на ньому  певну точку  і   слідкуйте  за обертанням  цієї уявної точки.
ü     Закрити oчi (рахувати до трьох), відкрити їx i подивитись далеко-далеко (рахувати до п'яти). Повторити 5 paзів.
ü     Miцно заплющити очi на 5 секунд, пoтiм  відкрити на 5 секунд. Повторити 6 разів. Швидко моргати протягом 30 секунд.
ü     Покласти   долоні   одну   на   одну   таким   чином,   щоб   утворився трикутник,   затулити   цим   трикутником  очi   i   повторити   вci   вправи  за вищевказаною послідовністю. Oчi під долонями повинні бути відкриті, але долоні не повинні пропускати світло.
ü     Витягнути праву руку вперед. Слідкувати очима, не повертаючи голови, за повільними рухами вказівного пальця витягнутої руки вліво й вправо, вверх i вниз. Повторити 4-5 раз.
Вправи для рук:
ü  Поставити руки, зігнуті в ліктях, на край столу. Кисті рук підняти вгору долонями одна до одної. На рахунок – раз – прогнути долоні, на рахунок два – стиснути пальці в кулак.
ü  Поставити напівзігнуті пальці на стіл. Кисті рук на стіл не класти. На рахунок – раз – підняти напівзігнутий палець вгору, на рахунок – два - пальці випрямити, на рахунок три – пальці зігнути, на рахунок чотири – поставити на місце. Виконати вправи над кожним пальцем не менше 3-4 разів.
ü  Зігнути одну руку в кисті (до себе). Великий палець з допомогою іншої руки повинний дотягтися до руки. Вправа виконується поперемінно двома руками.
ü  Розлабити руки, опустити вниз, потрясти злегка кистями.
ü  Масаж долонь. Покласти руки, зігнуті в ліктях, на край столу. З'єднати долоні разом перед собою. На рахунок – раз – кінчики пальців лівої руки рівномірно рухаються вниз до кінця долоні правої руки, на рахунок два – вихідні положення, на рахунок три – кінчики пальців лівої руки рівномірно рухаються вниз до кінця долоні лівої руки, на рахунок – чотири – вихідні положення.
ü  Захопивши великим і вказівним пальцями правої руки палець лівої руки, злегка потягнути його. На рахунок раз - потягнути палець, на рахунок два - відпустити. Потім потягнути пальці правої руки.
ü  Покласти руки, зігнуті в ліктях, на край столу. Кисті рук підняти вгору долонями одну до одної. На рахунок раз - кінчики пальців стиснути так, щоб вони торкнулися верхньої частини долоні; на рахунок два -випрямити пальці.
ü  З'єднати долоні разом перед собою. На рахунок раз — роблячи упор на пальці, роз'єднати долоні в сторони; на рахунок два - з'єднати долоні разом; на рахунок три - роблячи упор на долоні, відхилити пальці лівої руки від правої; на рахунок чотири - привести пальці у вихідне положення.



Комментариев нет:

Отправить комментарий